Fascial Manipulation ©

Palvelut

Faskiamanipulaatio perustuu anatomisiin faskiapisteisiin ja niiden kitkamaiseen manuaaliseen hankaamiseen

Faskiat toimivat koordinaatio- ja liikkeenhallintakeskuksina. Faskioiden tehtävänä on liikkeen ja kehon hallinta, koordinaatio, propriseptiikka ja voimantuotto sekä voimanvälitys. Propriseptisiä soluja, jotka aistivat liikettä ja asentoa, on faskioissa huomattavasti enemmän verrattaessa lihaksiin, jänteisiin tai luihin.

Faskiamanipulaatiossa tehdään alkutestaus, itse hoito ja lopputestaus. Liiketesteissä arvioidaan rajoittuneet ja kivuliaat liikkeet. Liikkeen laatuun ja koko kehon oireistoon liikkeen aikana kiinnitetään huomiota. Hoidettavat pisteet valitaan liiketestien perusteella. Faskiamanipulaation jälkeen toistetaan testiliikkeet ja arvioidaan kehossa tapahtuneet muutokset.

Faskian toimintahäiriöitä voivat aiheuttaa traumat, arpikudokset, ylikuormitus, toistoliikkeet (haravointi, vasarointi, puunhakkaus) tai liikerajoitteiset toimintamallit. Esimerkiksi liikeongelmat olkanivelessä, voivat aiheutua polven alueen faskiaalisista kireyksistä. Oireen aiheuttaja voikin löytyä muualta kuin oirealueelta.

fascia manipulaatio

Varaa hoitoaika

Puhelimitse tai sähköisen ajanvarauspalvelumme kautta

OmaFysio